FATA BOOM

In maart 2016 ontmoet een Nederlandse indieproducer, bekend van zijn werk met o.a. Blaudzun, John Coffey, Klangstof en Dazzled Sticks, backstage bij de 3FM Awards een op het oog wat weerloze jonge zangeres. Ze blijken een gemeenschappelijke liefde voor hiphop te hebben en de producer besluit om haar naar zijn studio te lokken.

In de studio blijkt de zangeres lang zo weerloos niet en ze spuugt de ene track na de andere op band en in de daarop volgende weken en maanden vliegen per mail beats, raps, refreintjes en mixen over en weer. Een dik half jaar na hun eerste ontmoeting is het tijd om de buitenwereld kennis te laten maken met de trippy elektro hiphop van Fata Boom. In november 2016 kwam single D.D.D. (Drop Down Deep) uit met een clip gemaakt door Sander Kloppenburg, aka Glitterende Eenhoorn. Denk aan M.I.A., Die Antwoord, Gnucci, Missy Elliot, UFFIE en Azealia Banks.

In januari 2017 staat de eerste live show gepland in de Melkweg en een week later de tweede show op het prestigieuze Eurosonic Noorderslag Festival. Voorjaar 2017 staat het debuutalbum in de planning.

‘If there’s too much shit in your garbage bin, you just can’t keep the lid shut’