Popmuziek teruggebracht tot de essentie, misschien kun je Toon zo het best omschrijven. Bekende en minder bekende songs uit de laatste zestig jaar van de popmuziek, zo eerlijk mogelijk vertaald in het nederlands, en gespeeld op niet versterkte, dus akoestische instrumenten. Dat was het idee dat René en Cor hadden, een tijd geleden. Een volkomen nieuw project, en tevens heel spannend, want je publiek is heel dichtbij en kan net zo veel geluid maken als jij. Als dat goed gaat wordt het heel intiem, en komen de verstaanbare songs –zeg maar- binnen.

De naam hebben we te danken aan Townes van Zandt, een geweldige amerikaanse singer-songwriter. We speelden het nummer “lungs” van hem, en Jolanda, de vriendin van René, vond dat wanneer we de titel vertaalden, dat ook met de zanger kon. Werd dus “Toon vd Zanden”. Prima nederlandse, misschien zelfs wel kempische naam. Later hebben we het afgekort tot Toon, waardoor het een dubbele betekenis kreeg.

Over veel van de nummers die we spelen is van alles te vertellen, wat we ook graag doen. De luisteraar wordt zo nog meer meegenomen de song in, merken we.

En langzaam is de Toon-familie aan het groeien. Muziekvriend Erik wilde graag meedoen en schafte een akoestische basgitaar aan. Mooie aanvulling, maar van duo werd het wel ineens band.

Dan ook maar Petra gebeld of ze mee wilde doen. Gelukkig zei ze ja, waardoor we in een klap een violiste en perfecte tweede stem erbij kregen.

Om de ritmesectie compleet te maken meldde Karin zich aan. Speciaal voor Toon schafte ze een cajon aan, zo’n drumdoos.

Dat alles zorgt ervoor dat Toon op vele manieren te boeken is: als duo, trio, kwartet en kwintet. René en Cor blijven de basis, maar met vijven wordt het wel heel speciaal.

Tijdstip: 15:00 t/m 15:30